Ik ben in 1993 met beeldhouwen begonnen aan de vrije academie te Nunspeet, omdat ik als grafisch vormgever wel eens iets anders wilde dan plat op papier werken.

Daarna heb ik gekozen voor keramiek omdat ik het heel plezierig vond om met klei te werken en om op te bouwen.Vervolgens heb ik een aantal jaren les gehad van Be Klein.

Na verschillende workshops bij Keramikos te Haarlem, draaien, glazuren en werken met transfers, ben ik de 3-jarige opleiding aan de SBB te Gouda gaan doen. Hier wordt gedoceerd in handvorming, draaien, glazuren en theorie. Deze opleiding heb ik in september 2012 afgerond met het diploma.

Mijn inspiratie haal ik uit gebouwen, meestal zijn dit oude gebouwen met een opvallende vorm, ik maak een foto om er later, als ik het in mijn hoofd heb verwerkt, een deel van te gebruiken. Soms zijn het delen van meerdere gebouwen.

Meestal schraap ik de klei omdat ik de structuur die dan ontstaat erg spannend vind, ook gebruik ik regelmatig vormen, figuren en tekens die afkomstig zijn uit de vroegere Chinese cultuur. (Vaak met een knipoog)

Keramiek maken is echt een passie van mij.

Omdat ik met weinig kleur werk, maak ik gebruik van transfers die ik zelf fotografeer.

Gekroond- Anneke Kelderman Keramiek

Overig

  • In 2010 heb ik een 3-daagse cursus bij Ana Rosenzweig gevolgd.
  • In 2013 volgde ik de masterclass “Streven naar perfectie” van Wim Borst.
  • Sinds 2012 lid Nederlandse Vakgroep Keramisten. (NVK)